ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Έξι διάσημες ατάκες και άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Έξι διάσημες ατάκες και άγνωστες πτυχές της ζωής του

Γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν προικισμένος με αστείρευτο ταλέντο και είχε την αυτοπεποίθηση να βγαίνει μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και να ξεκινά το σόου του χωρίς να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι στο τέλος θα κερδίσει το χειροκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, από τα πρώτα χρόνια που έκανε μιμήσεις έξω από το μουσείο Μετροπόλιταν στη Νέα Υόρκη, μέχρι και τα πιο πρόσφατα stand up comedy shows, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβγαλε γέλιο, αλλά δημιούργησε και προβληματισμό με χιλιάδες ατάκες του. Κάποιες από αυτές έγιναν διάσημες ή τέλος πάντων διασημότερες από κάποιες άλλες...

-Δεν γνωρίζεις τίποτα σχετικά με την πραγματική απώλεια γιατί για να νιώσεις ένα τόσο δυνατό συναίσθημα, θα πρέπει να αγαπήσεις κάτι περισσότερο από τον εαυτό σου. Αμφιβάλλω αν έχεις τολμήσει ποτέ να αγαπήσεις κάποιον τόσο πολύ.

-Ποτέ μην επιλέξεις ένα άσχημο άτομο για να παλέψεις. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

-Ο Θεός έδωσε στον άνδρα μόριο και μυαλό. Δυστυχώς όμως όχι και την απαραίτητη ποσότητα αίματος για να λειτουργούν συγχρόνως

-Μια γυναίκα δεν θα κατασκέυαζε ποτέ πυρηνική βόμβα. Δεν θα έφτιαχνε όπλο που σκοτώνει. Θα έφτιαχνε όπλο το οποίο θα σε έκανε να νιώσεις για λίγο άσχημα

-Περισσότερο από όλα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον πατέρα μου εκεί ψηλα... στον άνθρωπο δηλαδή που όταν του είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, μου απάντησε 'θαυμάσια. Απλώς έχε ένα ακόμη επάγγελμα για παν ενδεχόμενο όπως συγκολλητής.

-Σου έχει δοθεί μια μικρή σπίθα τρέλας... Δεν πρέπει να την χάσεις

Άγνωστες πτυχές της ζωής του

- Ήταν παθιασμένος με τα video games. Όταν ρωτήθηκε αν η κόρη του πήρε το όνομα Ζέλντα από το παιχνίδι The Legend of Zelda απάντησε 'δεν ήταν δική μου ιδέα, αλλά του γιου μου. Όταν όμως την είπε σε μένα και τη Μάρσα (πρώην συζυγός του), ενθουσιαστήκαμε κι όλα πήραν τον δρόμο τους... Αγαπημένα του παιχνίδια ήταν το Call of Duty και το Battlestations Pacific.

- Αγαπημένη του προσωπικότητα για μίμηση ήταν ο Τζακ Νίκολσον, ενώ πίστευε ότι καλύτερα από όλους τον μιμούνταν η Ντάνα Κάτβεϊ.

- Υπήρξε συγκάτοικος με τον Κρίστοφερ Ριβ κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή Juilliard. Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που έκανε τον Ριβ να γελάσει για πρώτη φορά από την ημέρα που ένα ατύχημα τον άφησε παράλυτο. «Μου ανακοίνωσε ότι είναι πρωκτολόγος και ότι πρέπει να με εξετάσει άμεσα», είχε πει ο επίσης πρόωρα χαμένος ηθοποιός.

- Η απόφαση της Ντίσνεϊ να χρησιμοποιήσει τη φωνή του στον χαρακτήρα του τζίνι στην ταινία Αλαντίν, για εμπορικά οφέλη, τον εκνεύρισε πάρα πολύ. «Δεν θέλω να πουλώ πράγματα έστω και εμμέσως. Είναι κάτι που απλώς δεν θέλω να κάνω». Για να επανορθώσει, η εταιρία του έστειλε έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 1 εκ. δολαρίων.

- Στα πρώτα του βήμα έκανε μιμήσεις έξω από το Μουσείο Metropolitan της Νέας Υόρκης προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

- Σε συνέντευξή του στο περιοδικό TΙΜΕ και συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε γιατί ενώ έχει ήδη μια επιτυχημένη καριέρα και σημαντικά έσοδα, παραμένει πιστός σε ένα μη φανταχτερό αυτοκίνητο όπως ήταν το Land Rover του 1966 που είχε στην κατοχή του, απάντησε: «Δεν μπορώ να συνηθίσω ένα καινούριο αυτοκίνητο. Θέλω ένα που να μου μοιάζει. Που να μην ξέρεις τι σου επιφυλάσσει για αργότερα».

Διαβάστε επίσης:

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Βρέθηκε απαγχονισμένος από τη βοηθό του

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Κρεμάστηκε με μια ζώνη

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (pics+video)

Robin Williams: Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα!

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Συγκλονισμένος ο Μπαράκ Ομπάμα με το θάνατό του

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Αυτή ήταν η… ξεχωριστή του «Καλημέρα»

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Δείτε το τελευταίο tweet του ηθοποιού (pic)

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η συγκινητική αντίδραση της συζύγου του, Σούζαν Σνάιντερ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του για την Ελλάδα

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης του - «Θα σε ψάχνω στα αστέρια» (pic)

Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Αντίο Captain, my Captain» - Έτσι τον «αποχαιρετούν» οι Έλληνες

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Δείτε το τρέιλερ της τελευταίας του ταινίας (vid)