ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία, Ουκρανία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαπραγματευθούν για το αέριο

Ρωσία, Ουκρανία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαπραγματευθούν για το αέριο

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες για ζητήματα τα οποία αφορούν τις προμήθειες αερίου και τη συμφωνία σύνδεσης και εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ουκρανία, εκ παραλλήλου με τις συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν απόψε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφωνικά απόψε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν τρόπους για την ενδεχόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, ανέφερε η Κομισιόν σε μια ανακοίνωσή της.

«Συμφωνήθηκε να υπάρξουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής της Συμφωνίας Σύνδεσης (της ΕΕ με την Ουκρανία) καθώς και της προμήθειας αερίου, εκ παραλλήλου με τις προσπάθειες σταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Οι όροι και οι λεπτομέρειες όσον αφορά τις συνομιλίες αυτές θα καθοριστούν σε «περαιτέρω συζητήσεις διαμέσου των κατάλληλων διπλωματικών διαύλων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν όλα στις παιδικές χαρές – Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

ΦΡΙΚΗ στο Μπαλί: Βρέθηκε νεκρή και μισόγυμνη μέσα σε βαλίτσα (pics)!