ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέο σκάνδαλο «πληγώνει» τον Ερντογάν

Τουρκία: Νέο σκάνδαλο «πληγώνει» τον Ερντογάν

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την άνετη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένος, αυτή τη φορά για ένα περιστατικό που σημειώθηκε προ διετίας.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καρσί» αναφέρεται ότι τον Απρίλιο του 2012, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε συναντηθεί μυστικά με τον Γιασίν αλ Κάντι στο γκαράζ συνεδριακού κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Γιατί αυτή η συνάντηση θεωρείται ύποπτη; Πολύ απλά διότι οι ΗΠΑ τον έχουν καταχωρίσει ως έναν από τους πλέον επικίνδυνους τρομοκράτες παγκοσμίως και εκ των βασικών υποστηρικτών της αλ Κάιντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάντι δεν είχε τότε δικαίωμα εισόδου στην Τουρκίακαι χρειάστηκε η βοήθεια του Ερντογάν για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε τους άνδρες της ασφάλειάς του να παραλάβουν τον Σαουδάραβα, ούτως ώστε να μην περάσει από τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Ο Ερντογάν μετέβη στο συνεδριακό κέντρο με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε αφήνοντας τους Ερντογάν και Κάντι να συνομιλήσουν για περίπου 50'. Στο τέλος του δημοσιεύματος, η «Καρσί» αποκαλύπτει ότι οι δύο άνδρες δεν έχουν βρεθεί μόνο μία φορά, αλλά συνολικά 13!

Διαβάστε επίσης:

Χαμάς: Μακροχρόνιος ο πόλεμος αν δεν ικανοποιηθούμε από το Ισραήλ

Συμφωνία ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία για την είσοδο της οχηματοπομπής

Αφγανιστάν: Απήχθησαν πέντε εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό