ΚΟΣΜΟΣ

Κύριλλος στον νέο Μητροπολίτη Κιέβου: «Ελπίζουμε να γιατρέψετε τις πληγές»

Κύριλλος στον νέο Μητροπολίτη Κιέβου: «Ελπίζουμε να γιατρέψετε τις πληγές»

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Ονούφριο, ο οποίος ενθρονίστηκε χθες σε πανηγυρική λειτουργία στη Μονή Pechersk – Lavra, γνωστή και ως Μονή των Σπηλαίων, στο Κίεβο.

«Οι Ιεράρχες έχουν αναθέσει στα χέρια σας, την τύχη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της Ουκρανίας. Θα πρέπει να κατευνάσετε τις ψυχές των ανθρώπων και να θεραπεύσετε τις πνευματικές πληγές του ουκρανικού έθνους» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος σημειώνοντας πως αναλαμβάνει θρησκευτικά καθήκοντα «σε ένα έθνος μοιρασμένο στα δύο, το οποίο βυθίζεται σε μια αιματηρή βεντέτα και αδελφός σκοτώνει αδελφό, χωρίς κανείς να είναι πλέον σε θέση να αφουγκραστεί τα λόγια της ειρήνης».

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας υπογραμμίζει: «Πονάμε για τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία, σε μια χώρα που από την κολυμβήθρα της γεννήθηκε η Αγία Ρωσία...Ανθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα... Οι πληγές του ουκρανικού λαού είναι ανοιχτές και αιμορραγούν» συνεχίζει ο Κύριλλος, ζητώντας από τον Μητροπολίτη Ονούφριος να θεραπεύσει αυτές τις πληγές, ενώπιον του Θεού, με αγάπη και σοφία και να γίνει φρουρός της Ενότητας της Εκκλησίας και του λαού του Θεού.

«Σας, διαβεβαιώνω ότι θα έχετε την συνεχή υποστήριξή μας και οι προσευχές μας θα σας συνοδεύουν πάντα» καταλήγει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Μητροπολίτης Τερνόβου Ονούφριος εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας με μεγάλη πλειοψηφία από τη Σύνοδο των Επισκόπων. Ο προηγούμενος επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βλαδίμηρος, απεβίωσε στο Κίεβο, στις 5 Ιουλίου, σε ηλικία 78 ετών.

πηγη Η Ρωσία Τώρα

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση Άνθιμου σε Μπουτάρη για πινακίδες και αποτεφρωτήρια