ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ολλανδοί επικρίνουν τη βασιλική οικογένεια για άχρηστες δαπάνες στην Ελλάδα

Οι Ολλανδοί επικρίνουν τη βασιλική οικογένεια για άχρηστες δαπάνες στην Ελλάδα

Μπαράζ επικριτικών δημοσιευμάτων στην Ολλανδία για τα υπέρογκα ποσά που ξόδεψε η βασιλική οικογένεια προκειμένου να ανακατασκευάσει το σπίτι που αγόρασε στο Κρανίδι.

Το Newsbomb σας είχε αποκαλύψει τις αυθαιρεσίες που συνέβησαν στο σπίτι που αγόρασε η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας στο Κρανίδι. Λίγες εβδομάδες αργότερα, τα Μ.Μ.Ε. της Ολλανδίας ρίχνουν τα «βέλη» τους στον βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο, αφού σύμφωνα με τα όσα γράφουν σήμερα, Τετάρτη 20/8 τα πρωτοσέλιδα των Ολλανδικών εφημερίδων, ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή ενός φράκτη στην παραθαλάσσια βίλα του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό δίκτυο RTL δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι ένας γείτονας έλαβε 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση για ένα διάστημα 30 ετών ένα οικόπεδο με το οποίο γειτνιάζει το ακίνητο προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης. Να σημειωθεί πως το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ μόνο.

Η δυσφορία των ΜΜΕ της χώρας σήμερα ήταν εμφανέστατη. Πρωτοσέλιδα όπως «Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» και «Το ολλανδικό κράτος 'έσκασε' μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος έκαναν την εμφάνισή τους σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί η σπατάλη της βασιλικής οικογένειας.

Σήμερα ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη.

«Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.

«To ζήτημα είναι να μάθουμε εάν είναι απαραίτητο να ενοικιάσουμε ένα κομμάτι γης του γείτονα για μισό εκατομμύριο ευρώ αντί να κατασκευάσουμε τον φράκτη στη δική μας γη» τόνισε επίσης.

Διαβάστε επίσης:

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας και η βίλα στο Κρανίδι