ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος η βία στο Ιράκ – 34 νεκροί το Σάββατο

Χωρίς τέλος η βία στο Ιράκ – 34 νεκροί το Σάββατο

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ χθες σε μια σειρά επιθέσεων κυρίως εναντίον στελεχών των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, η μία εκ των οποίων είχε στόχο το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών στη Βαγδάτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ η ιρακινή κυβέρνηση, με την υποστήριξη κουρδικών δυνάμεων και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συνεχίζει να εξαπολύει επιδρομές, προσπαθεί να εκδιώξει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τις περιοχές που έχουν καταλάβει στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένας βομβιστής-καμικάζι οδήγησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στο αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών στην ιρακινή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα.

Στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις και σε μάχες ανάμεσα σε ενόπλους, σύμφωνα με τις αρχές μέλη του ΙΚ, και την αστυνομία.

Στην πόλη Κιρκούκ, επίσης στο βόρειο Ιράκ, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο αυτοκίνητα-βόμβες πυροδοτήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ένας βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε σε ένα βόρειο προάστιο.

Στις αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 112 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη των Πεσμεργκά, των Κούρδων μαχητών, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο αλ Σουμάρια, ο οποίος επικαλέστηκε στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εξάλλου σε μια μάλλον σπάνια επίθεση στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας του Κουρδιστάν, ένα αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε στο κέντρο της πόλης, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Rudaw τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Το τελευταίο email των τζιχαντιστών στην οικογένεια του Φόλεϊ

Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανών ομήρων είχαν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ