ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αποστολής στη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ

Ο Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αποστολής στη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς θα τεθεί επικεφαλής της σερβικής αποστολής που θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο, την προσεχή Παρασκευή 29 Αυγούστου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Novosti του Βελιγραδίου.


Ο κ. Ντάτσιτς θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη από το Βερολίνο, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα δώσουν το "παρών" σε συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, που θα διεξαχθεί μια μέρα πριν, με "οικοδέσποινα" τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και ο διευθυντής του αρμόδιου για το Κόσοβο γραφείου της σερβικής κυβέρνησης Μάρκο Τζούριτς.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή προκειμένου να συζητήσει την τελευταία, τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι-Μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο.

Στην έκθεση, ο Μπαν Κι-Μουν καλεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τα ανεπίλυτα μεταξύ τους ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν, ύστερα από ένα διάλειμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Κόσοβο, στις αρχές Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Κρατούμενος έπνιξε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου! (pics)