ΚΟΣΜΟΣ

Νίγηρας: Ύποπτος για εμπορία βρεφών ο υποψήφιος πρόεδρος

Νίγηρας: Ύποπτος για εμπορία βρεφών ο υποψήφιος πρόεδρος

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου στο Νίγηρα θα ανακριθεί στο πλαίσιο μιας δικαστικής έρευνας που αφορά τη συμμετοχή του σε διεθνή κύκλωμα εμπορίας βρεφών ανέφεραν πηγές της χώρας την Τετάρτη.

Ο Χαμά Αμαντού είναι ύποπτος για «συμμετοχή» στη διακίνηση βρεφών που γεννιούνται στη Νιγηρία και διακινούνται προς τον Νίγηρα, μέσω του Μπενίν.

Αλλά ο Αμαντού, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του προέδρου Μαχαμαντού Ισουφού ενόψει των εκλογών του 2016, κατήγγειλε τις κατηγορίες ως πολιτικά υποκινούμενες και είπε ότι θα συνεπάγονταν παραβίαση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Πιστεύουμε ότι για την τιμή και το σεβασμό του θεσμικού μας οργάνου, πρέπει να τεθεί στη διάθεση των δικαστικών αρχών», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπεν Ομάρ, μέλος του πολιτικού γραφείου του κοινοβουλίου, το οποίο έδωσε εντολή για την δικαστική έρευνα κατά του Αμαντού. «Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να σπάσει η ισονομία των πολιτών ενώπιον του νόμου. Για την ίδια υπόθεση, νιγηριανοί μαραζώνουν στη φυλακή για μήνες», είπε ο ίδιος.

«Με βαριά καρδιά λάβαμε αυτή τη δύσκολη απόφαση, αλλά θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας», πρόσθεσε ο Νταουντά Μαλάμ Μαρτέ, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης με το κυβερνών Κόμμα για τη Δημοκρατία και την Πρόοδο.

Μία από τις συζύγους του Αμαντού είναι μεταξύ των 17 ανθρώπων, που έχουν ήδη συλληφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Ιούνιο. «Το δίκτυο διακίνησης χρησιμοποιείται κυρίως από ζευγάρια που δεν είναι σε θέση να έχουν παιδιά» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή κοντά στην υπόθεση νωρίτερα αυτό το έτος. Τα νεογνά πωλούνται για αρκετές χιλιάδες ευρώ, με τα αγόρια να «κοστίζουν» περισσότερο από ότι τα κορίτσια. Οι μητέρες τους λαμβάνουν περίπου 150 ευρώ.

Ο Αμαντού, πάντως, αναχώρησε «διακριτικά» από το Νίγηρα με κατεύθυνση τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος της αντιπολίτευσης. «Μπορώ να σας πω ότι έφυγε από τη χώρα ήσυχα και είναι σήμερα στην Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία του εκεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.

«Αυτό είναι καλύτερο, γιατί έχουμε πληροφορίες ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε η πηγή που ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του χωρίς να διευκρινίσει πότε έφυγε από τον Νίγηρα ο Αμαντού.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Μόλις ένας ασθενής στη Νιγηρία

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων