ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από συγκρούσεις (pics)

Πακιστάν: Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από συγκρούσεις (pics)

Tουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η πακιστανική αστυνομία άνοιξε χθες πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που αποπειράθηκαν να πολιορκήσουν την κατοικία του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ καλώντας τον να παραιτηθεί, ανέφεραν αξιωματούχοι.


Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών και αστυνομικών, τραυματίστηκαν, όταν οι διαδηλωτές των οποίων ηγούνταν ο Ίμραν Χαν, o πρώην παίκτης του κρίκετ που έχει κατέβει στην πολιτική και ο Ταχιρ ούλ Κάντρι, o Πακιστανο- καναδός πνευματικός ηγέτης, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ.

«Δύο άνδρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της νύκτας υπέκυψαν στα τραύματά τους σήμερα το πρωί» δήλωσε ο Τζάβεντ Άκραμ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν.

«Πολλοί άλλοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα!» είναι την ίδια ώρα το σύνθημα που φωνάζουν χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ενώ υπόσχονται σήμερα ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις έως την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στον χώρο μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ τους πολιορκούν χιλιάδες αστυνομικοί.

«Όλη η νύκτα ήταν μια μάχη» είπε ο Μουχάμεντ Ράσιντ Σάχιντ, ένας διαδηλωτής.

«Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα, πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και εμείς απαντήσαμε. Καταφέραμε να τους απωθήσουμε έξω (από την πλατεία του κοινοβουλίου) έως το πρωί. Και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όσο ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται» επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός Σαρίφ