ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Η Δύση κλείνει τα μάτια»

Πούτιν: «Η Δύση κλείνει τα μάτια»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες ότι "κλείνουν τα μάτια" στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που βάλλουν κατά αμάχων στην ανατολική Ουκρανία, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.


Οι ουκρανικές δυνάμεις "πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας , "και δυστυχώς , πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν", συνέχισε κατηγορώντας παράλληλα το Κίεβο ότι αρνείται την έναρξη "πολιτικού διαλόγου" με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Απευθυνόμενος στη Δύση και αναφερόμενος στην επεξεργασία σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, εξέφρασε την ελπίδα ότι "θα επικρατήσει η κοινή λογική".

"Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων", δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν το Σάββατο να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επεξεργασθεί νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας, έπειτα από τη διατύπωση κατηγοριών κατά της Ρωσίας για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Πούτιν «ξεσκέπασε» τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ποροσένκο: Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της ανατολικής Ουκρανίας