ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και το οποίο φέρεται να απεικονίζει την εκτέλεση διά αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το βίντεο έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν να δηλώνει «εξοργισμένος». «Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου» είπε ο επικεφαλής του ΟΗΕ από τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Στο βίντεο που τιτλοφορείται: «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική», ο 31χρονος άνδρας εμφανίζεται επίσης με μια πορτοκαλί φόρμα, ίδια με αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, ενώ όπως και ο Φόλεϊ, ακούγεται να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;

Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπάνω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».

bvcnvbm

Στη συνέχεια το λόγο παίρνει ξανά ο τζιχαντιστής ο οποίος απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στο λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».

«Επέστρεψα Ομπάμα και επέστρεψα εξαιτίας της αλαζονικής σου εξωτερικής πολιτικής απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της επιμονής σου να συνεχίζεις τους βομβαρδισμούς σου και... στη Μοσούλη, παρά τις σοβαρές μας προειδοποιήσεις. Εσύ Ομπάμα, δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τις πράξεις σου, εκτός από ακόμη έναν Αμερικανό πολίτη. Έτσι, όπως οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν το λαό μας, έτσι το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς του δικού σου λαού.

Παίρνουμε αυτή την ευκαιρία για να προειδοποιήσουμε τις κυβερνήσεις εκείνες που μπαίνουν στη διαβολική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πίσω και να αφήσουν το λαό μας ήσυχο», τονίζει o μαυροντυμένος εκτελεστής...

article-2740998-20FF5FDA00000578-117 634x409

Ο Στίβεν Σότλοφ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίσθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή. Ο Σότλοφ εργαζόταν μεταξύ άλλων για το περιοδικό "Τάιμ", την εφημερίδα "Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ" και την επιθεώρηση "Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ" και κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία.

Ο 31χρονος δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς", οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ.
Αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013.

Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο, ενώ είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε προηγουμένως αποκεφαλίσει τον Τζέιμς Φόλεϊ, έναν άλλο αμερικανό δημοσιογράφο. Η τζιχαντιστική οργάνωση είχε απειλήσει τότε ότι ο Σότλοφ θα ήταν το επόμενο θύμα.

Η μητέρα του Σότλοφ είχε πρόσφατα δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους απαγωγείς του γιου της να τον απελευθερώσουν. Νωρίτερα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ενδεχόμενη απελευθέρωση του ομήρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ:

Διαβάστε επίσης:

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και το δεύτερο Αμερικανό όμηρο (σκληρές εικόνες)