ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: «Συγγνώμη, δημοσιεύσαμε το βίντεο νωρίς»

Ισλαμικό Κράτος: «Συγγνώμη, δημοσιεύσαμε το βίντεο νωρίς»

Συννώμη ζήτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τους υποστηρικτές τους, επειδή έκαναν λάθοςστον προγραμματισμό της ανάρτησης του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Vocativ, το διάρκειας τριών λεπτών βίντεο που δείχνει τον φρικτό θάνατο του Στίβεν Σότλοφ ήταν σχεδιασμένο να ανέβει πρώτα στα φιλικά προς την εξτρεμιστική οργάνωση φόρουμ και μετά στο διαδίκτυο, όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και με το βίντεο της δολοφονίας του Τζέιμς Φόλεϊ.

Το σοκαριστικό βίντεο ανέβηκε χθες στο Twitter από έναν λογαριασμό τον οποίο χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος και ο οποίος στη συνέχεια ανεστάλη. Λίγη ώρα αργότερα, η οργάνωση ανέβασε ένα κείμενο στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από τους οπαδούς της διευκρινίζοντας πως ο χρήστης "Uyun al-Ummah" ανέβασε το βίντεο επειδή θεώρησε πως αυτό είχε κυκλοφορήσει επίσημα.

«Προσπαθήσαμε να το αποσύρουμε μόλις καταλάβαμε ότι είχε δημοσιευτεί κατά λάθος και ζητούμε συγγνώμη απέναντι στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε το απόγευμα της Τρίτης ο χρήστης @Khattabyaz, ο οποίος συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση.

Αργότερα ο ίδιος χρήστης έγραψε: «Ήμαστε μόνο μαχητές της ειρήνης, υπερασπιζόμαστε τα παιδιά και τη γη μας, αφήστε μας ήσυχους και θα ζήσετε ασφαλείς».

Το βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζουν τον Σότλοφ σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ είναι αυθεντικό, ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Καϊτλίν Χέιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο επόμενος που θα αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές;

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου (pics+video)