ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Μεταφέρει το προεδρικό μέγαρο στα νέα πρωθυπουργικά γραφεία

Ερντογάν: Μεταφέρει το προεδρικό μέγαρο στα νέα πρωθυπουργικά γραφεία

Να μετακομίσει από το μέγαρο όπου εδώ και 91 χρόνια διαμένει ο αρχηγός του κράτους σε ένα νέο κτίριο που είχε κατασκευαστεί για τον πρωθυπουργό της χώρας, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, ο νέος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα εγκατασταθεί στο σημερινό προεδρικό μέγαρο, στην Τσάνκαγια.

«Θέλω να παραμείνω για ένα διάστημα στο μέγαρο της Τσάνκαγια. Και κατόπιν σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε τα γραφεία στα καινούρια κτίρια», ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην επίσημη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Το νέο συγκρότημα, που καταλαμβάνει έκταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι ακόμη υπό κατασκευή στα προάστια της πρωτεύουσας, σε μια δασώδη περιοχή. Σημειώνεται ότι η επιλογή της τοποθεσίας αυτής είχε επικριθεί έντονα από ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Δικαστήριο διέταξε μάλιστα να σταματήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης, ωστόσο η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν.

Το μέγαρο της Τσάνκαγια είχε επιλεγεί ως έδρα της τουρκικής προεδρίας το 1923 από τον ιδρυτή και πρώτο αρχηγό του κράτους της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Έχασε τα άκρα του από λοίμωξη που «τρώει» τη σάρκα (pics)

ΠΟΛY ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο

Του επιτέθηκαν αστυνομικοί επειδή πλήρωσε σε ταμείο για γυναίκες! (vid+pics)

Έμπολα: Συγκλονιστική «σύλληψη» ασθενή που δραπέτευσε! (vid+pics)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μεγαλοπόδαρος άφησε πίσω του ίχνη! (photos)