ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ποροσένκο

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ποροσένκο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «τις ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» και «ο διάλογος θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Ποροσένκο διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του ενώ πραγματοποιούσε μια συμβολική επίσκεψη στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο πλευρές συνέχισαν τις προσπάθειές τους προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους με στόχο τη στήριξη της κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η ουκρανική προεδρία.

Διαβάστε επίσης: