ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Στις νέες κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία για τη στάση της στην ουκρανική κρίση, συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι, «θα περιμένει μερικές ημέρες προτού τις εφαρμόσει ώστε να δοθεί χρόνος στη Μόσχα να συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία».

«Οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή (...) εντός των επόμενων ημερών. Έτσι θα υπάρξει χρόνος για την αποτίμηση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας (στην Ουκρανία) και του ειρηνευτικού σχεδίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 28 χωρών-μελών της ΕΕ.

«Αναλόγως με την κατάσταση επί του πεδίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει έτοιμη να αναθεωρήσει τις συμφωνημένες κυρώσεις εν μέρει ή στο σύνολό τους», πρόσθεσε ο Ρομπάι, σημειώνοντας ότι ο στόχος των Βρυξελλών είναι να ενθαρρύνουν «την αλλαγή πορείας στις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την ανατολική Ουκρανία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία για τις νέες κυρώσεις, το πλήρες περιεχόμενο των οποίων θα αποκαλυφθεί όταν δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Η διαδικασία αυτή ωστόσο εκτιμάται ότι θα γίνει μετά από αρκετές ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Μπουρούντι: Βίασαν και αποκεφάλισαν Ιταλίδες μοναχές

Καταδικάστηκε ο Ισραηλινός με τις 21 γυναίκες-σκλάβες (vid+pics)

Βρετανία: Η μυστηριώδης νόσος του σύγχρονου «Aνθρώπου Ελέφαντα» (pics)

Ισραήλ: Eξέδιδαν γυναίκες πείθοντάς τις ότι διευκόλυναν την έλευση του… Μεσσία!

Φλεγόμενο UFO αναστάτωσε την Ισπανία! (videos)