ΚΟΣΜΟΣ

Δίδυμοι Πύργοι: Ανοίγει το μουσείο αφιερωμένο στα θύματα (Pics)

Δίδυμοι Πύργοι: Ανοίγει το μουσείο αφιερωμένο στα θύματα (Pics)

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα διαβαστούν τα ονόματα των 2.983 θυμάτων της επίθεσης

Το πολυαναμενόμενο μουσείο Εθνικής Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, ανοίγει αύριο τις πύλες του, κατά τη διάρκεια της 13ης επετείου από την πτώση των Δίδυμων Πύργων.

Για πρώτη φορά μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, το μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του πρώτα για τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και για όσους ενδεχομένως το επισκεπτούν, αμέσως μετά την τελετή που θα γίνει για τα θύματα.

Επίσης, για πρώτη φορά, το κοινό θα επιτραπεί να μπει στο μνημείο για τους πεσόντες. Σε όλες τις προηγούμενες επετείους, το μέρος ήταν κλειστό για την υπόλοιπη μέρα.

Οι αλλαγές στο μνημείο βέβαια θα συνεχίζουν να γίνονται σταδιακά ενώ έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν είναι έτοιμο αφού υπήρχαν καθυστερήσεις αλλά και υπερβάσεις του κόστους.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση, οι πενθούντες συγκεντρώθηκαν σε αυτό που ονομάστηκε τότε «Ground Zero», (σημείο 0) που ήταν μία ανοιχτή πληγή και λειτούργησε ως υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν εκείνη την μοιραία ημέρα.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ένα Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου υψώνεται στα 1.776 πόδια και έχει οριστεί να ανοίξει αυτό το φθινόπωρο.

Αύριο έχει προγραμματιστεί να υπάρξει ενός λεπτού σιγή στις 8:46 π.μ. - τη στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε το βόρειο πύργο - η ανάγνωση των θυμάτων θα προχωρήσει, με μια δεύτερη παύση στις 9:03 π.μ., τη στιγμή που το δεύτερο αεροπλάνο χτύπησε το Νότιο Πύργο.

Θα υπάρξουν παύσεις στις 9:37 το πρωί, όταν η πτήση 77 χτύπησε το Πεντάγωνο, στις 9:59 π.μ., όταν το Νότιο Πύργο έπεσε, στις 10:03 π.μ., και όταν η πτήση 93 συνετρίβη στην Πενσυλβάνια.

Τέλος, στις 10:28 π.μ. θα υπάρξει πάλι ενός λεπτού σιγή όταν έπεσε ο Βόρειος Πύργος.

Διαβάστε επίσης: Δίδυμοι Πύργοι: Βρέθηκε βραχιόλι που ανήκε σε θύμα 13 χρόνια μετά (pic)

Αποκάλυψη: Τι είπε ο Κλίντον λίγο πριν την κατάρρευση των Δίδυμων πύργων (video)