ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες Ε.Ε. - Ρωσίας - Ουκρανίας για το αέριο στις 20 Σεπτεμβρίου

Συνομιλίες Ε.Ε. - Ρωσίας - Ουκρανίας για το αέριο στις 20 Σεπτεμβρίου

Η Ουκρανία, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο νέο γύρο συνομιλιών σχετικά με τη διένεξη Ρωσίας - Ουκρανίας για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου, ανακοινώθηκε από την Επιτροπή, ωστόσο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας δήλωσε πως το υπουργείο δεν έχει λάβει ακόμη καμιά πρόσκληση για τριμερή συνάντηση την εν λόγω ημερομηνία στη γερμανική πρωτεύουσα.


«Έχουμε τώρα μια ημερομηνία για μια τριμερή συνάντηση ανάμεσα στους Ρώσους εταίρους, τους Ουκρανούς εταίρους και εμάς και αυτή θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαρλένε Χόλτσνερ.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι πολωνικές αρχές ενημέρωσαν την Επιτροπή για μια μείωση στη ροή του αερίου από τη Ρωσία. «Ενημερωθήκαμε επίσης ότι οι πολωνικές αρχές αναζητούν τώρα την αιτία, αν είναι εμπορικής ή τεχνικής φύσης», δήλωσε.

Στη Μόσχα μια εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας ανακοίνωσε πως «δεν γνωρίζουμε τίποτε γι' αυτή την ημερομηνία (της 20ής Σεπτεμβρίου) και δεν έχουμε λάβει κάποια πρόσκληση».