ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ζητά την απελευθέρωση του Εσθονού αστυνομικού από τις ρωσικές Αρχές

ΕΕ: Ζητά την απελευθέρωση του Εσθονού αστυνομικού από τις ρωσικές Αρχές

Την απελευθέρωση του Εσθονού αστυνομικού, ο οποίος υποστηρίζει πως απήχθηκε και κρατείται από τις ρωσικές αρχές, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες (FSB), διάδοχος της Σοβιετικής KGB, ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι ο Εσθονός αστυνομικός, Έστον Κόχβερ, συνελήφθη για κατασκοπεία στη βορειοδυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, ενώ επιχειρούσε να συλλέξει πληροφορίες.

«Μας έχει θορυβήσει η απαγωγή στις 5 Σεπτεμβρίου του Εσθονού αστυνομικού Έστον Κόχβερ από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας σε εσθονικό έδαφος κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες από τη Ρωσική Ομοσπονδία έρχονται σε σύγκρουση με το διεθνές δίκαιο και την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μόσχα έχει έρθει σε επαφή με τις ρωσικές αρχές, ζητώντας την ταχύτατη επίλυση του θέματος. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του κ. Κόχβερ και την ασφαλή επιστροφή του στην Εσθονία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η σύλληψη του αστυνομικού έγινε δύο ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ταλίν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με στόχο να διαβεβαιώσει τις βαλτικές χώρες ότι οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλειά τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλη…

Διαβάστε ακόμα:

Μάντσεστερ: Δεκάδες σκυλάκια κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά σε καταφύγιο (vid)

Ιρλανδία: Θανατηφόρα συλλογή αραχνών σκόρπισε τον τρόμο! (pics)

Λονδίνο: Ποδήλατο έσωσε Βρετανό από επίθεση με μαχαίρι! (vid)

Κίνα: Έγδυσαν δημόσια και κάρφωσαν με τακούνια παράνομη ερωμένη! (vid)

Βερολίνο: Ασυγκράτητο ζευγάρι έκανε σεξ σε αποβάθρα του μετρό! (vid)

ΗΠΑ: Νυχτερίδα σκόρπισε τον τρόμο σε τηλεοπτικό στούντιο! (vid)

Βρετανία: Ζευγάρι έδωσε ναρκωτικά σε ανήλικο για να «πάρει» την παρθενιά του! (pic)

Βαρκελώνη: Λαοπλημμύρα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας (vids+pics)