ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Απωθήθηκε επίθεση ανταρτών κατά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Απωθήθηκε επίθεση ανταρτών κατά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε επίθεση ανταρτών χθες κατά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας.


"Πολλοί αντάρτες, με την υποστήριξη έξι αρμάτων, επιτέθηκαν χθες στις 19.30' εναντίον του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, τους οποίους ηρωικά απώθησαν οι στρατιώτες," ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του γενικού επιτελείου της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία.

Γύρω στις 20:50', οι αντάρτες έκαναν χρήση πυρών πυροβολικού εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων που ελέγχουν το αεροδρόμιο. Νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του αεροδρομίου ερρίφθησαν πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κάτοικοι του Ντονέτσκ δήλωσαν σήμερα ότι άκουσαν σύντομους αλλά σφοδρούς βομβαρδισμούς χθες από την περιοχή του αεροδρομίου.

Γύρω από το αεροδρόμιο, δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στις θέσεις των αντιμαχομένων, χωρίς να καθίσταται δυνατή η πρόσβαση σε σημείο πιο κοντά στο αεροδρόμιο, όπου τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών.

Σύμφωνα με τους αντάρτες επί του πεδίου, τη νύχτα σημειώθηκαν βομβαρδισμοί αλλά οι δυνάμεις τους δεν προέλασαν στο αεροδρόμιο, ούτε το κατέλαβαν.

Διαβάστε επίσης: Γιατσενιούκ: Στόχος του Πούτιν να «αφανίσει» την Ουκρανία