ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο-σοκ με δολοφονία λιβανέζου στρατιώτη (video)

Νέο βίντεο-σοκ με δολοφονία λιβανέζου στρατιώτη (video)

Ένας λιβανέζος αστυνομικός εκλιπαρεί για τη ζωή του ενώ παρακολουθεί έναν στρατιώτη, που κρατείται μαζί του όμηρος, να εκτελείται με μία σφαίρα στο κεφάλι, όπως φαίνεται σε βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο επιχειρησιακός βραχίοντας της Αλ Κάιντα στη Συρία.


Το βίντεο δείχνει τον στρατιώτη Μοχάμεντ Χαμίεχ να ζητεί από τον Λίβανο να τερματίσει τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον της σουνιτικής κοινότητας και μέσα σε λίγα λεπτά έναν άνδρα, ντυμένο στα μαύρα, να τον πυροβολεί στο κεφάλι παρόντος του Αλί αλ Μπαζάλ, του αστυνομικού που κρατείται κι εκείνος όμηρος.

Ο Μπαζάλ, ο οποίος φοράει λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικό παντελόνι, εκλιπαρεί την Χεζμπολάχ να αλλάξει την τακτική της.

"Αν δεν σταματήσετε τις επιθέσεις και την υποκίνηση κατά των σουνιτών αδελφών μας, τότε θα έχω την ίδια τύχη με τον συστρατιώτη μου, ο οποίος δολοφονήθηκε εκεί", λέει ο Μπαζάλ, ο οποίος έχει δεμένα τα χέρια του και είναι γονατιστός μπροστά από ένα δέντρο με τον Χαμίεχ να κείτεται νεκρός δίπλα του.

Κλαίγοντας ο Μπαζάλ ζητεί από "την ομάδα του διαβόλου" να αποσυρθεί από τη Συρία και να επιστρέψει στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Λιβάνου, η οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τη σορό του Χαμίεχ σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση 15 κρατούμενων στην φυλακή Ρουμίεχ.

Το Μέτωπο ανακοίνωσε ότι ο Χαμίεχ ήταν "εκείνος που πλήρωσε το τίμημα" για τις απόπειρες της Χεζμπολάχ να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις καθώς και για την σύλληψη από τον στρατό του Λιβάνου "αμάχων και τον βομβαρδισμό της Κουαλαμούν".

Η ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί ακόμη για την επικείμενη εκτέλεση του Μπαζάλ.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος ζητούν αμφότερα την απελευθέρωση ισλαμιστών κρατουμένων από την φυλακή Ρουμίεχ σε αντάλλαγμα με λιβανέζους ομήρους.

Κρατούν ομήρους τουλάχιστον 22 στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο μήνα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ακραίους μαχητές και στον στρατό του Λιβάνου στη βορειοανατολική περιοχή Άρσαλ.

Ενώ το Μέτωπο έχει απελευθερώσει επτά αστυνομικούς ως ένδειξη καλής θελήσεως, το ΙΚ αποκεφάλισε δύο στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης: Ο πατέρας του τζιχαντιστή Τζον, κλαίει για τη συνεργασία του με τον Μπιν Λάντεν (pics)

Ροή Ειδήσεων