ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: Γάλλος τουρίστας απήχθη από τζιχαντιστές (vid)

Αλγερία: Γάλλος τουρίστας απήχθη από τζιχαντιστές (vid)

Μια τρομοκρατική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται Γάλλος πολίτης που απήχθη στην Αλγερία.

Ο άνδρας που μιλά στο βίντεο αυτό αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία κι απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το βίντεο που εμφανίζει το Γάλλο πολίτη να είναι όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία είναι γνήσιο.

«Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στην Αλγερία έχει τη βάση της η οργάνωση "Στρατιώτες του Χαλιφάτου" η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον Γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Όμως ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφερόμενος στις απειλές των ισλαμιστών της Αλγερίας.

«Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να μεταβάλει τη θέση της Γαλλίας», δήλωσε ο Φαμπιούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείτε το βίντεο.

Ροή Ειδήσεων