ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημος δικτάτορας έκανε μήνυση σε... βιντεοπαιχνίδι! (pics)

Διάσημος δικτάτορας έκανε μήνυση σε... βιντεοπαιχνίδι! (pics)

Ο πρωήν δικτάτορας ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή για τις πράξεις του, έκανε μήνυση σε... βιντεοπαιχνίδι γιατί τον παρουσιάζει ως... δικτάτορα!

Ο Μανουέλ Νοριέγκα, πρώην δικτάτορας του Παναμά, έκανε αγωγή κατά εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών αφού χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, το ομοίωμα του σε πολεμικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι κατάφερε να αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολλάρια μέσα σε 15 μόλις μέρες από την εμφάνιση του στην αγορά.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της εταιρείας και πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρ. Τζουλιάνι, στα παιχνίδια έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς διάφορες διάσημες προσωπικότητες όπως ο Τζον Κένεντι και ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο Νοριέγκα ανατράπηκε το 1989 μετά την εισβολή των ΗΠΑ, στον Παναμά και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 17 ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

Τους τελευταίους μήνες έχει διάφορα προβλήματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, γρίπη και βρογχίτιδα. Επίσης σύμφωνα με την οικογένεια του, έχει καλοήθεις όγκους στον εγκέφαλο και στην καρδιά.

ο Νοριέγκα υποστηρίζει ότι το παιχνίδι τον «παρουσιάζεται ως υπαίτιο ειδεχθών εγκλημάτων για να αυξήσει τις πωλήσεις του», όπως αναφέρει στη μήνυση που υπέβαλε .

Διαβάστε επίσης:Διάδρομος στρωμένος με... ράβδους χρυσού! (pics)