ΚΟΣΜΟΣ

Υψηλός βορειοκορεάτης αξιωματούχος μίλησε για πρώτη φορά στον ΟΗΕ

Υψηλός βορειοκορεάτης αξιωματούχος μίλησε για πρώτη φορά στον ΟΗΕ

Σε μια πρόταση που δεν αναμενόταν προχώρησε από το Βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σου Γιόνγκ, ο οποίος τόνισε πως εξετάζεται σύστημα για την επανένωση της Βόρειας με τη Νότιο Κορέα, σε ένα κράτος δύο συστημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποτελεί επιθυμία ολόκληρου του έθνους. Πρέπει να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά στα χρονικά που τόσο υψηλός αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας κάνει παρέμβαση στον ΟΗΕ.

«Πιστεύουμε ότι η εθνική επανένωση δεν θα πρέπει να γίνει μέσω της αντιπαράθεσης, αλλά μέσω μιας ομοσπονδίας δύο συστημάτων σε μία χώρα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμεύει ως ένα φόρουμ για τη διασπορά ψευδών. Επιδεικνύει τεράστια μεροληψία. Το Συμβούλιο δεν λαμβάνει υπόψη του τους φόνους παλαιστίνιων πολιτών από το Ισραήλ, το οποίο προστατεύεται από ένα μόνιμο μέλος του, άλλα τιμωρεί επιλεκτικά τη συριακή κυβέρνηση», επεσήμανε ο ίδιος θέλοντας να κάνει ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στον ΟΗΕ, ενώ πρόσθεσε

«Αυτές οι άδικες πρακτικές είναι απαράδεκτες. δεν θα πρέπει να γίνει καμία απόπειρα επέμβασης στην κυριαρχία της Συρίας με το πρόσχημα της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας».