ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Υπό κατάσχεση 800... μπαλκόνια στη σεισμόπληκτη Λ'Άκουιλα

Ιταλία: Υπό κατάσχεση 800... μπαλκόνια στη σεισμόπληκτη Λ'Άκουιλα

Να κατασχέσει οκτακόσια μπαλκόνια στα κτίρια που οικοδομήθηκαν για να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτες οικογένειες της πόλης, αποφάσισε η εισαγγελία της Λ' Άκουιλα!

Η ισχυρή σεισμική δόνηση της 6ης Απριλίου 2009 στην πρωτεύουσα του Αμπρούτσο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 309 ανθρώπους. Η τότε κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά το σεισμό είχε προκρίνει την οικοδόμηση νέων κτιριακών συγκροτημάτων εκτός του ιστορικού κέντρου, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Οι νέοι «πολεοδομικοί δορυφόροι» που χτίστηκαν γύρω από την Λ' Άκουιλα ονομάσθηκαν Νew Towns («Νέες πόλεις»), ενώ ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός είχε εγκαινιάσει προσωπικά μέρος των κτιρίων.

Πριν ένα μήνα ωστόσο, ένα από τα μπαλκόνια των τριώροφων οικημάτων κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε εκείνο του κάτω ορόφου. Το μπαλκόνι απλά «ξεκόλλησε», ανέφεραν χαρακτηριστικά ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, ενώ «για την τοποθέτησή του είχαν χρησιμοποιηθεί μόνον ισχυρές κόλλες και όχι οπλισμός σκυροδέματος ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδος...»

Τα μπαλκόνια που υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, ή να «αποκολληθούν», είναι οκτακόσια — επί συνόλου περίπου 4.500 κατοικιών. Ο δήμαρχος μάλιστα της πόλης έχει ήδη απαγορεύσει στους πολίτες να βγαίνουν στα επικίνδυνα αυτά μπαλκόνια, την ίδια ώρα που η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος του δημοσίου από τους κατασκευαστές, αλλά και για πρόκληση μερικής κατάρρευσης κτιρίων εξ αμελείας.

Διαβάστε ακόμα:

Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

Εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο: Ξύπνησε με ξένη προφορά! (vid)

Ρωσία: Θυελλώδης άνεμος τον πήρε και τον σήκωσε! (vid)

Αυτό είναι το πιο... στοιχειωμένο κατάστημα της Βρετανίας! (vid)

Ρωσία: Πήρε φωτιά το πρόσωπό του και συνέχισε την παράσταση! (vid)

Η Γερμανία προέτρεπε ισλαμιστές να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές!