ΚΟΣΜΟΣ

«Ίσως ετοιμάζεται χτύπημα κατά των ΗΠΑ», εκτιμά ο διευθυντής του FBI

«Ίσως ετοιμάζεται χτύπημα κατά των ΗΠΑ», εκτιμά ο διευθυντής του FBI

Σχέδιο επίθεσης εις βάρος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενδέχεται να ετοιμάζει πυρήνας της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο οποίος αποτέλεσε στόχο των αμερικανικών επιδρομών, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο διευθυντής του FBI.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Κόμεϊ, η ομάδα Χορασάν που χτυπήθηκε από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Χαλέπι της Συρίας, δεν αποκλείεται να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο επίθεσης εις βάρος της Αμερικής ή κάποιου από τους συμμάχους της. «Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως γίνει πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με τον Κόμεϊ, 12 Αμερικανοί βρίσκονται στη Συρία και πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές. «Αν κάποιος επιχειρήσει να επιστρέψει στις ΗΠΑ, θα τον παρακολουθήσουμε ιδιαιτέρως προσεκτικά».

Μετά τον... πανικό, ο Κόμεϊ θέλησε να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ήταν η Αλ Κάιντα στην ακμή της. Σε κάθε περίπτωση, μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου ο κρατικός μηχανισμός είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αποτρέψει τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις».

Διαβάστε επίσης:

«Η μάχη κατά των τζιχαντιστών ενδέχεται να διαρκέσει 30 χρόνια»