ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανή θα εκτελεστεί γιατί σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Ιρανή θα εκτελεστεί γιατί σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Δι' απαγχονισμού πρόκειται να εκτελεστεί τηνΤετάρτη (8/10) μια νεαρή Ιρανή, καταδικασμένη σε θάνατο, επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της όταν ήταν έφηβη.

Μόνη της ελπίδα; Να τη συγχωρήσουν οι συγγενείς του θύματός της…

Η 26χρονη Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή πριν από επτά χρόνια μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνδρα που, όπως υποστηρίζει, αποπειράθηκε να τη βιάσει. Κρατείται στις φυλακές από την ημέρα της σύλληψής της, ενώ όλες οι εφέσεις που έχει ασκήσει απορρίφθηκαν.

Η Τζαμπαρί υποστηρίζει ότι σκότωσε σε αυτοάμυνα, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν επικύρωσε τη θανατική ποινή. Κάτι που προκάλεσε κατακραυγή διεθνώς, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητούν να ακυρωθεί η καταδίκη.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο Mahr μετέδωσε ότι η δεκαήμερη προθεσμία που είχε στη διάθεσή της η νεαρή για να πείσει τους συγγενείς του θύματός της να την συγχωρέσουν εκπνέει αύριο το πρωί.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοσταφά Πουρ Μοχαμαντί είχε δηλώσει πάντως ότι ελπίζει η υπόθεση «να έχει αίσιο τέλος».

«Δώσαμε προθεσμία και Θεού θέλοντος ελπίζουμε ότι θα την συγχωρέσουν ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Συρία-Ιράκ: Νέες επιδρομές στο Κομπάνι – «Πρώτη» για τα ολλανδικά F-16

Οι «11 εντολές» των τζιχαντιστών προς τους δημοσιογράφους

ΗΠΑ: 4χρονη μοίραζε σακουλάκια με ηρωίνη στο νηπιαγωγείο της!

Τι υποστήριξε στην απολογία του καπετάνιος του μοιραίου Sewol (vid)

Συνελήφθησαν ύποπτοι για τρομοκρατία σε Βρετανία και Φινλανδία

Τουρκία: Νεκρός σε διαδήλωση διαμαρτυρίας Κούρδων (vids+pics)