ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Λαβρόφ-Κέρι στο Παρίσι

Συνάντηση Λαβρόφ-Κέρι στο Παρίσι

Συνάντηση στο Παρίσι θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε μια διπλωματική πηγή στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Ιτάρ-Τας και Ρία Νοβόστι.

«Πράγματι, θα υπάρξει μια συνάντηση που θα γίνει μάλλον την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Η είδηση αυτή καταγράφεται σε μια περίοδο που η Δύση πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές προσπάθειές της για να διασώσει την εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, η οποία παραβιάζεται διαρκώς. Νωρίτερα σήμερα, η Βικτόρια Νούλαντ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ευρωπαϊκά θέματα, είχε δηλώσει ότι η συνάντηση θα γίνει "στο εγγύς μέλλον".

«Θα ξανασυναντηθούμε με τον Λαβρόφ. Στο εγγύς μέλλον αναμένουμε ότι θα συζητήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αποκατάσταση των εγκάρδιων σχέσεων», μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία, είπε η Νούλαντ κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο.

Οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στις 24 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Συρία-Ιράκ: Νέες επιδρομές στο Κομπάνι – «Πρώτη» για τα ολλανδικά F-16