ΚΟΣΜΟΣ

Το Μέτωπο αλ Νούσρα απελευθέρωσε ιερέα και 20 χριστιανούς

Το Μέτωπο αλ Νούσρα απελευθέρωσε ιερέα και 20 χριστιανούς

Ένας Φραγκισκανός ιερέας και 20 Χριστιανοί πιστοί που είχαν απαχθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι από το Μέτωπο αλ Νούσρα, το παρακλάδι δηλαδή της αλ Κάιντα στη Συρία που πολεμά τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ιερέας και οι 20 χριστιανοί είχαν απαχθεί τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο Κουνίγια (βορειοανατολική Συρία), ένα χριστιανικό χωριό που βρίσκεται κοντά στην τουρκική μεθόριο και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αλ Νούσρα.

Ο ιερέας Χάνα Τζάλουφ, ένας Σύρος 62 ετών, «έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο μοναστήρι του Κουνίγια» του οποίου είναι ο ηγούμενος, ανέφερε στον ιστότοπό της η Κουστωδία των Αγίων Τόπων (το τμήμα του Τάγματος των Φραγκισκανών στη Μέση Ανατολή).

Μία εκπρόσωπος του τάγματος των Φραγκισκανών επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο την απελευθέρωση και των άλλων Χριστιανών πιστών που είχαν απαχθεί στο Κουνίγια.

Οι λόγοι της απαγωγής τους παραμένουν άγνωστοι. Σύμφωνα με διαφορετικές εκδοχές, οι απόπειρες εκ μέρους του αλ Νόσρα να ιδιοποιηθεί ένα κτίριο και ένα μέρος της συγκομιδής των ελιών του μοναστηριού βρίσκονται πίσω από τις απαγωγές αυτές.

Διαβάστε επίσης

Σοκ: Έφηβος σκότωσε και ασέλγησε στο πτώμα της μητέρας του