ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η Νορβηγίδα γιατρός

Έμπολα: Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η Νορβηγίδα γιατρός

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η Νορβηγίδα που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ενώ βρισκόταν με φιλανθρωπική αποστολή στη Σιέρα Λεόνε.

«Η κατάστασή της είναι στάσιμη, με σημάδια βελτίωσης», ενημέρωσε ο γιατρός Νταγκ Κβάλε, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο όπου νοσηλεύεται η άτυχη γυναίκα.

Η ασθενής, μια 30χρονη γιατρός, εργαζόταν για λογαριασμό της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε και επαναπατρίστηκε την περασμένη Τρίτη.

Οι γιατροί δεν έχουν ανακοινώσει τι είδους θεραπεία χορηγούν στην ασθενή, ωστόσο ορισμένα νορβηγικά Μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του οργανισμού φαρμάκων της χώρας, Στάιναρ Μάντσεν, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το νοσοκομείο εξασφάλισε την τελευταία διαθέσιμη δόση του πειραματικού φαρμάκου ZMapp. Μια πληροφορία ωστόσο που διαψεύστηκε από τον ίδιο, ο οποίος έκανε λόγο για «παρεξήγηση».

Σημειώνεται ότι η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σε επτά χώρες, ενώ τα περισσότερα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Διαβάστε ακόμα:

Ισπανία: Χρέος μας να επαναπατριστούν οι ασθενείς ιεραπόστολοι