Για τρίτη μέρα στο δικαστήριο ο Πιστόριους

Για τρίτη μέρα στο δικαστήριο ο Πιστόριους

Στις δικαστικές αίθουσες επέστρεψε για τρίτη ημέρα ο Όσκαρ Πιστόριους προκειμένου να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

 

Σύμφωνα με το Associated Press, η διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής του θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η οικογένεια της Ρίβα δήλωσε ότι αρνήθηκε μια προσφορά με «ματωμένα χρήματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τον Πιστόριους.

Η κατηγορία για τον οποία κρίθηκε ένοχος ο Πιστόριους μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 έτη.

Ωστόσο, δεδομένου του λευκού ποινικού μητρώου του, ο 27χρονος αθλητής μπορεί να υπολογίζει ότι θα πέσει «στα μαλακά», σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών που επικαλείται το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι στην μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης, βάσει της οποίας ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, η δικαστής είχε υπογραμμίσει ότι δεν αποδείχθηκε η προμελέτη στο έγκλημα με θύμα την φίλη του.

Η Τοκοζίλε Μασίπα είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ δήλωσαν απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου που απαλλάσει τον Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.