Έμπολα: «Το νοσοκομείο δεν διέθετε πρωτόκολλο ασφαλείας για τον ιό»

Έμπολα: «Το νοσοκομείο δεν διέθετε πρωτόκολλο ασφαλείας για τον ιό»

Το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας, όπου δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον ιό Εμπολα μετά τη νοσηλεία άνδρα που επέστρεψε από τη Λιβερία, δεν είχε χορηγήσει στο προσωπικό πρωτόκολλο για την φροντίδα των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, κατήγγειλε το συνδικάτο των νοσηλευτών.


Αυτή είναι η, βασιζόμενη σε μαρτυρίες μελών του προσωπικού του νοσοκομείου, απάντηση του συνδικάτου , στον διευθυντή των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) των ασθενειών Τομ Φρίντεν, ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή παραβίαση των διαδικασιών για να εξηγήσει την προσβολή της αμερικανίδας νοσοκόμας από τον Εμπολα.

"Το CDC δηλώνει ότι τα πρωτόκολλα δεν ακολουθήθηκαν, αλλά οι νοσηλευτές λένε ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο (για να παραβιασθεί)", δήλωσε η προέδρος του Εθνικού Συνδικάτου Νοσοκόμων Ρόουζαν ΝτεΜόρο.

Ούτε όταν εισήχθη στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, ούτε μετά την εισαγωγή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο, το νοσηλευτικό προσωπικό είχε στη διάθεσή του οδηγίες για την φροντίδα του λιβεριανού ασθενή, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε η Ρόουζαν ΝτεΜόρο.

Την στιγμή που ο ασθενής υπέφερε από εμετούς και διάρροια, καμία οδηγία δεν είχε δοθεί από το νοσοκομείο για τον τρόπο χειρισμού των υψηλής μολυσματικότητας υλικών, πέραν της οδηγίας για την άμεση απομάκρυνση των λερωμένων πετσετών, καταγγέλλει η πρόεδρος του συνδικάτου.

Επίσης, τα δείγματα που προέρχονταν από τον ασθενή και αναλύθηκαν στο εργαστήριο του νοσοκομείου δεν έτυχαν ειδικής μεταχείρισης, σύμφωνα με την Ντέμπορα Μπέργκερ, αντιπρόεδρο του συνδικάτου.

Τα δείγματα αυτά "δεν σφραγίσθηκαν κατά κάποιον ειδικό τρόπο, ούτε διακινήθηκαν χέρι με χέρι", αλλά μέσω του συστήματος πνευματικών σωλήνων του νοσοκομείου, που πλέον κινδυνεύει να είναι ολόκληρο μολυσμένο", κατήγγειλε η αντιπρόεδρος.

Τα μέλη του προσωπικού που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους στο συνδικάτο δεν κατονομάζονται για να μην διωχθούν.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Νέο κρούσμα - Δεύτερος νοσηλευτής θετικός στον ιό