ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου: Πρόσβαση στην Κομπάνι μόνο σε Σύρους

Νταβούτογλου: Πρόσβαση στην Κομπάνι μόνο σε Σύρους

Μόνο οι Σύροι επιτρέπεται να διασχίσουν τη μεθόριο της Τουρκίας προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στο Κομπάνι το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αυτοί που προέρχονται από τη Συρία μπορούν να φύγουν για να συμμετάσχουν στη μάχη» για το Κομπάνι, δήλωσε ενώπιον του Τύπου ο Νταβούτογλου, ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν επιτρέπει τη διέλευση πολιτών άλλων εθνικοτήτων, κυρίως Τούρκων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία πρέπει «σίγουρα να ανοίξει τα σύνορά της» γιανα περάσουν ενισχύσεις προκειμένου να εμποδιστεί η κατάληψη της κουρδικής πόλης της Συρίας. Σήμερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επέμεινε στο αίτημα αυτό προς την Άγκυρα να λάβει «όλα τα μέτρα που επιβάλλονται» για τη διάσωση του Κομπάνι.

«Είναι απαράδεκτο να μας ζητάτε να ανοίξουμε τα σύνορά μας χωρίς να διευκρινίζετε επακριβώς τι θα σηματοδοτεί» η απόφαση αυτή, απάντησε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στους Τούρκους πολίτες να εισέλθουν στη Συρία διότι δεν θέλουμε να λάβουν μέρος στη συριακή διένεξη. Και εμείς προσπαθούμε να εμποδίσουμε εκείνους που προσπαθούν να το κάνουν παράνομα» τόνισε ο Νταβούτογλου, που πρόσθεσε ότι «είναι αντίθετο με το συνταγματικό δίκαιο της χώρας μας».

Ρoή Ειδήσεων