«Χρειάζονται περισσότεροι ανθρώπινοι πόροι για να αντιμετωπιστεί ο Έμπολα»

Newsroom Newsroom

«Χρειάζονται περισσότεροι ανθρώπινοι πόροι για να αντιμετωπιστεί ο Έμπολα»

Η Αφρική πρέπει να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα.

«Όταν η διεθνής κοινότητα υποσχέθηκε να παράσχει βοήθεια, λίγες χώρες δεσμεύθηκαν να προσφέρουν ανθρώπινους πόρους», κατήγγειλε η Ντλαμίνι- Ζούμα.

«Και παρόλα αυτά αν δημιουργηθούν οι υποδομές, θα χρειαστούν άνδρες, εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας, για να εργαστούν στα νοσοκομεία αυτά και τις κλινικές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα ως ήπειρος για να κινητοποιήσουμε ανθρώπινους πόρους», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης.

Πριν από δέκα ημέρες από το Παρίσι η Ντλαμίνι-Ζούμα είχε ζητήσει την αποστολή περισσότερου προσωπικού υγείας για «να σπάσει ο κύκλος εξάπλωσης του Έμπολα».

Στο μεταξύ, η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας Άντζελα Κάσελ-Μπους ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε εθελοντικά σε καραντίνα μετά τον θάνατο του οδηγού της από τον Έμπολα.

Την ίδια ώρα η πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος του τομέα της Υγείας της χώρας, η Μπέρνις Νταν, που είχε τεθεί σε καραντίνα για 21 ημέρες μετά τον θάνατο του αναπληρωτή της από τον ιό, δήλωσε ότι επέστρεψε στην εργασία της.

Παράλληλα η προεδρία της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεσμεύθηκε να αναλάβει τη διαχείριση ενός κέντρου θεραπείας για τον ιό Έμπολα που ανεγείρεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σε μια συνοικία της Μονρόβια.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ύποπτο κρούσμα Έμπολα και στο Κονέκτικατ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved