Σερβία: Επιθέσεις σε καταστήματα Αλβανών

Σερβία: Επιθέσεις σε καταστήματα Αλβανών

Στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ έγινε, σήμερα τα ξημερώματα, αρτοποιείο που ανήκει σε Αλβανούς, στην πόλη Νόβι Σαντ της Βοϊβοντίνας.

Το αρτοποιείο "Art Pek", που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, κάηκε ολοσχερώς και χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στα διπλανά καταστήματα.

Στην πόλη Νόβι Σαντ άγνωστοι επιτέθηκαν σε άλλα δύο καταστήματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι Αλβανοί. Σε ένα φαστφουντάδικο έσπασαν την βιτρίνα, ενώ σε ένα αρτοποιείο εισέβαλαν και άρχισαν να βρίζουν τους εργαζόμενους -σερβικής και ουγγρικής εθνότητας- επειδή δουλεύουν για τους Αλβανούς.

Σε μία άλλη πόλη της Βοϊβοντίνας, το Βρσατς, δέχτηκαν επίθεση τρία αρτοποιεία Αλβανών. Σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, οι δράστες επιτέθηκαν με πέτρες, καταστρέφοντας τις βιτρίνες και τα ψυγεία των αρτοποιείων.

Υπενθυμίζεται ότι, προχθές, πυρπολήθηκε αρτοποιείο Αλβανού στην πόλη Σόμπορ, ενώ και σε άλλες πόλεις τις Σερβίας καθημερινά προκαλούνται επεισόδια μικρότερης διάστασης εναντίον Αλβανών καταστηματαρχών.

Το θέμα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και κατά την εκτίμηση αναλυτών, όσο σιωπά η σερβική κυβέρνηση, οι εξτρεμιστές ενθαρρύνονται.

Τα επεισόδια εναντίον των Αλβανών καταστηματαρχών στη Σερβία ξεκίνησαν μετά το ματς της περασμένης Τρίτης μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι με τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας".

Διαβάστε επίσης:

Ο «θείος» βίασε 4χρονο αγόρι μέσα σε νοσοκομείο