ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: «Ναι» στην εκπαίδευση ιρακινών στρατευμάτων - «Όχι» στις επιδρομές στη Συρία

Ισπανία: «Ναι» στην εκπαίδευση ιρακινών στρατευμάτων - «Όχι» στις επιδρομές στη Συρία

Η Ισπανία θα εκπαιδεύσει τα ιρακινά στρατεύματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους αλλά δεν θα λάβει μέρος στις επιδρομές στη Συρία. Αυτό δήλωσε δήλωσε στην Ουάσιγκτον, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ, ο Ισπανός υπουργός Άμυνας, Πέδρο Μορένες.

Η έγκριση της αποστολής των 300 Ισπανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα στο ισπανικό Κογκρέσο, δήλωσε αποκλείοντας μια συνολική ισπανική συμμετοχή στο διεθνή συνασπισμό και στη Συρία.

Οι Ισπανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύσουν τις ιρακινές ειδικές δυνάμεις στην αποναρκοθέτηση και το χειρισμό των εκρηκτικών υλών, ενώ η Ισπανία θα επιτρέψει επίσης στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη να χρησιμοποιεί τις βάσεις του Μορόν και του Ρότα στα νότια της χώρας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Μορένες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν σε πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σε δέκα στο Ιράκ, σύμφωνα με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

Διαβάστε ακόμα:

Φιλιππίνες: Ελεύθεροι με… αποδείξεις οι Γερμανοί όμηροι (vid)

Συρία: Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν «κατάσκοπο» (σκληρές εικόνες)

Ρoή Ειδήσεων