ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Φονικοί άνεμοι στα ανατολικά - Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορσική

Γαλλία: Φονικοί άνεμοι στα ανατολικά - Μεγάλη πυρκαγιά στην Κορσική

Το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ανατολική Γαλλία, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έφθαναν τα 100 και πλέον χιλιόμετρα την ώρα, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά μια μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Κορσική (νοτιοανατολικά).

Στην Αλσατία μία 57χρονη οδηγός σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό της στα περίχωρα του Στρασβούργου, ενώ στην Σαμπάν-Αρντέν, μια άλλη γυναίκα ηλικίας 44 ετών καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό της.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Αλσατίας κλήθηκε και επενέβη περισσότερες από 200 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου για πολλές ώρες στην περιοχή, όπως και στη γειτονική Λορένη προτού η κυκλοφορία επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Οι σφοδροί άνεμοι ενίσχυσαν επίσης μία πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην βόρεια Κορσική. Ήταν η μεγαλύτερη πυρκαγιά την τρέχουσα περίοδο στο νησί, καθώς επεκτάθηκε σε σχεδόν 6.000 στρέμματα. Νωρίτερα πάντως την Τετάρτη (22/10) η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ο αέρας, με ριπές ανέμου που έφθασαν τα 169 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσε πολλές ζημιές και στην πόλη Μπαστιά, ενώ σφοδροί άνεμοι έπληξαν επίσης γειτονικές χώρες της Γαλλίας. Χθες (21/10) το βράδυ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώσεις δέντρων ή κλαδιών στο Βέλγιο, ενώ τα δημόσια πάρκα των Βρυξελλών έκλεισαν ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα ενημέρωσης.

Ζημιές υπήρξαν τέλος και στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπου ένας οδηγός αυτοκινήτου και ένας ποδηλάτης τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία (vid)

Καναδάς: Πυροβολισμοί με νεκρούς στο κοινοβούλιο της Οτάβα (vids+pics)

Έμπολα: Εμβόλιο κατά του ιού πριν το 2015

Ελβετία: Εστιατόρια σέρβιραν γάλα με το πορτρέτο του Χίτλερ (pics)