Ιράκ: Οι τζιχαντιστές θέλουν να αφανίσουν τους Γεζίντι

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές θέλουν να αφανίσουν τους Γεζίντι

Εκ νέου το όρος Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ όπου είχαν καταφύγει τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι για να γλυτώσουν από τους τζιχαντιστές, πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Το όρος βρίσκεται υπό πολιορκία και οι τζιχαντιστές προσπαθούν να ανέβουν το βουνό πεζοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους εθελοντές Γεζίντι», δήλωσε ο Ντάουντ Τζούντι, αξιωματικός των δυνάμεων που υπερασπίζονται την περιοχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχουν σχεδόν 2000 οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση» στο όρος Σιντζάρ, προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι τοπικές δυνάμεις δεν φέρουν «παρά ελαφρύ οπλισμό» για να αμυνθούν.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας, οι άμαχοι που είχαν καταφύγει στο όρος Σιντζάρ, στην πλειονότητά τους μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, είχαν καταφέρει να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη βοήθεια των Κούρδων μαχητών, όμως δεν υπάρχει πια πρόσβαση σε αυτόν το δρόμο.

Σύμφωνα με τον Μάχμα Κάλιλ, έναν άλλο αξιωματικό των τοπικών δυνάμεων, οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα (22/10) σε πολλά σημεία στο βουνό.

Ο πρώην αυτός Ιρακινός βουλευτής διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν πραγματοποιείται πια κανένας αεροπορικός βομβαρδισμός από το διεθνή συνασπισμό στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει πληροφορίες για τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησε τη Δευτέρα (20/10) όταν περίπου 300 τζιχαντιστές που μετέβαιναν σε τεθωρακισμένα οχήματα επιτέθηκαν και κατέλαβαν χωριά στα περίχωρα, προτού στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς το όρος Σίντζαρ.

Διαβάστε ακόμα:

Ισραήλ: Νεκρό βρέφος από τρομοκρατική επίθεση σε στάση τραμ (vids)

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία (vid)

Καναδάς: Πυροβολισμοί με νεκρούς στο κοινοβούλιο της Οτάβα (vids+pics)

Έμπολα: Εμβόλιο κατά του ιού πριν το 2015

Ελβετία: Εστιατόρια σέρβιραν γάλα με το πορτρέτο του Χίτλερ (pics)