ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Καταγγελίες ΠΟΥ για ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού

Έμπολα: Καταγγελίες ΠΟΥ για ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού

Δυσκολεύονται να βρουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπίσουν τον Έμπολα, οι χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού, κατήγγειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) στην οποία μετέχουν οι σημαντικότεροι ειδικοί επιστήμονες για τον Έμπολα, ο δρ. Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού, δήλωσε ότι είναι «πολύ δύσκολο να βρεθεί αρκετό ιατρικό προσωπικό» το οποίο θα δεχθεί να προσφέρει περίθαλψη στους ασθενείς του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με τον Κέιτζι, αυτό αποτελεί «μεγάλο πρόβλημα» για τον ΠΟΥ, που ασχολείται με το γενικό συντονισμό της αντιμετώπισης της επιδημίας, η οποία κηρύχθηκε «επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία» τον περασμένο Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο — τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα — τα στοιχειώδη συστήματα υγείας των οποίων έχουν καταρρεύσει, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν καταφέρνουν να βρουν γιατρούς και νοσοκόμες από το εξωτερικό, εξαιτίας του φόβου για τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με την Ίζαμπελ Νάταλ, μια από τις αξιωματούχους του ΠΟΥ που ασχολούνται με την επιδημία αυτή, τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 976 νέα κρούσματα της ασθένειας.

Ο τελευταίος απολογισμός του ΠΟΥ αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί 9.936 κρούσματα, από τα οποία τα 4.877 ήταν θανατηφόρα, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο ιός προσβάλει και το ιατρικό προσωπικό, με 443 κρούσματα και 244 θανάτους να έχουν καταγραφεί ως τώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Νεράιδα (;) προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι Βρετανίδας! (vid+pics)

Καταγγελίες για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι (pics)

Καναδάς: Τίμησαν τον φρούραρχο που σκότωσε τον ένοπλο ισλαμιστή (vids+pics)

Οτάβα: Σύλληψη αγνώστου στο Μνημείο των Πεσόντων (vid)