Μέρκελ προς Πούτιν: Οι τοπικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν νόμιμα

Μέρκελ προς Πούτιν: Οι τοπικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν νόμιμα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, να υποστηρίξει μια ταχεία διευθέτηση της διένεξης της Μόσχας με την Ουκρανία σχετικά το φυσικό αέριο πριν έλθει ο χειμώνας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Καγκελαρίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.


Η Μόσχα και το Κίεβο έχουν καταλήξει σε μια καταρχήν συμφωνία για τη νέα τιμή του ρωσικού αερίου που θα πωλείται στην ουκρανική επιχείρηση ενέργειας, αλλά συνεχίζουν να διαφωνούν όσον αφορά τις ποσότητες οι οποίες θα πωλούνται από τη Ρωσία στην Ουκρανία αλλά και το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών του Κιέβου προς τη Μόσχα.

Στην Ουκρανία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές την Κυριακή, ενώ οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι θα διεξαγάγουν μια χωριστή εκλογική διαδικασία την 2η Νοεμβρίου.

«Η καγκελάριος τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές στην ανατολική [Ουκρανία] πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο σύμφωνο με την ουκρανική νομοθεσία», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της καγκελαρίας.

 

Διαβάστε επίσης: E.E. : Χορήγηση δανείου στην Ουκρανία για αποπληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου