ΚΟΣΜΟΣ

«Σταματήστε την καθιστική διαμαρτυρία»

«Σταματήστε την καθιστική διαμαρτυρία»
Ο Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄ ζήτησε από τους διαδηλωτές...

Ο Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄ ζήτησε από τους διαδηλωτές, με ανακοίνωσή του, να σταματήσουν αμέσως την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιούν για 8η ημέρα, μετά τα αιματηρά επεισόδια, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, της 7ης Μαΐου.

Ειδικότερα, μετά και τις συγκρούσεις του Σαββάτου, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 100 άτομα, ο Πατριάρχης των Κοπτών εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:

«Στο όνομα των παιδιών μας που διαδηλώνουν μπροστά από το «Μασπέρο» (σ.σ. η περιοχή που βρίσκεται η κρατική τηλεόραση στο κέντρο του Καΐρου), η διαμαρτυρία δεν εξυπηρετεί πλέον την έκφραση της γνώμης σας, καθώς στα νοήματα που εσείς θέλετε να περάσετε έχουν εισέλθει και άλλα από αυτά που εσείς χρησιμοποιείτε.

Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην καλή φήμη της Αιγύπτου και στην δική σας. Επομένως, πρέπει να σταματήσετε άμεσα την διαδήλωση.

Εσείς θα είστε οι χαμένοι αν συνεχίσετε να διαδηλώνετε, καθώς η υπομονή των αιγυπτιακών αρχών έχει αρχίσει να εξαντλείται αναφορικά με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση από την θρησκευτική βία».

Υπενθυμίζεται, ότι στα επεισόδια της 7ης Μαΐου, που είχαν γίνει στην Ιμπάμα του Καΐρου, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άνθρωποι .