ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Πρέπει να νικήσουμε τον Έμπολα γρήγορα

ΟΗΕ: Πρέπει να νικήσουμε τον Έμπολα γρήγορα

Εξαιρετικά ανήσυχος για την ανάσχεση της επιδημίας του Έμπολα εμφανίστηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ, αναφέροντας ότι ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού.

«Ο Εμπολα έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς», δήλωσε ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην επιδημία.

Η επιδημία του ιού Έμπολα «βρίσκεται πολύ μπροστά μας, πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα», είπε ο Μπάρμπερι μέσω τηλεδιάσκεψης από την Άκρα, όπου η αποστολή του ΟΗΕ έχει το γενικό αρχηγείο της.

«Είτε σταματάμε τον Έμπολα τώρα ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης», προειδοποίησε.

Πάντως ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλές κακές ειδήσεις για τον Έμπολα, αλλά η καλή είδηση είναι ότι ξέρουμε πώς να τον σταματήσουμε».

Τόνισε την ανάγκη να νικηθεί ο Έμπολα, αναφέροντας ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, καθώς κάθε ημέρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών.

Ρoή Ειδήσεων