Τρεις σοροί Αμερικανών αδελφών εντοπίστηκαν στο Μεξικό

Τρεις σοροί Αμερικανών αδελφών εντοπίστηκαν στο Μεξικό

Τα πτώματα τριών Αμερικανών αδελφών (δύο αγοριών και μίας κοπέλας ηλικίας από 21 έως 26 ετών) μεξικανικής καταγωγής που είχαν απαχθεί από μια ένοπλη οργάνωση, εντοπίστηκαν στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό.

«Τα θύματα, που είχαν απαχθεί πριν περισσότερες από 15 ημέρες, αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα τους, παρά την κακή κατάσταση των σορών τους», εξήγησε ο εισαγγελέας της πολιτείας Ταμαουλίπας, Ισμαέλ Κιντανίγια, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι είναι νεαρά άτομα», επιβεβαίωσε ο Κιντανίγια στο Radio Formula.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη (29/10) στα περίχωρα της Ματαμόρος, μιας μεξικανικής πόλης που συνορεύει με τη Μπράουνσβιλ του Τέξας, μαζί με ένα τέταρτο πτώμα.

Η Έρικα Αλβαράντο Ριβέρα, 26 ετών, και οι αδελφοί της Άλεξ, 22 ετών, και Χοσέ Άνχελ, 21 ετών, ζούσαν στο Προγκρέσο του Τέξας, ωστόσο είχαν μεταβεί στο Μεξικό για να επισκεφθούν τον πατέρα τους.

Οι γονείς τους επεσήμαναν ότι τα παιδιά τους απήχθησαν στις 13 Οκτωβρίου από ενόπλους στην πόλη Κοντρόλ, δυτικά της Ματαμόρος.

Η μητέρα, η Ρακέλ Αλβαράντο, δήλωσε μάλιστα ότι οι ένοπλοι αυτοί ήταν μέλη της προσωπικής φρουράς της Λετίσια Σαλασάρ, της δημάρχου της Ματαμόρος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, εννέα σωματοφύλακες της Σαλασάρ έχουν κληθεί να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση.