ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας

Γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας

Μια 38χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (3/11) έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας, στη Σόφια, την ώρα που ο πρόεδρος συζητούσε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα.

Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην αποκρουστική αυτή πράξη παραμένει αδιευκρίνιστη. Υπενθυμίζεται πάντως ότι την Άνοιξη του 2013 άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης καταγγέλλοντας τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

«Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αφού φέρει εκτεταμένα εγκαύματα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Από την πλευρά του, ένας γιατρός είπε στους δημοσιογράφους ότι η γυναίκα φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Σημείωσε επίσης ότι έχει ιστορικό ψυχικής νόσου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 400 ευρώ και ένα στα πέντε νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) Βούλγαρους κρίνουν «ανυπόφορη» την κατάσταση που βιώνουν.

Σχετικές ειδήσεις