ΚΟΣΜΟΣ

Προετοιμασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Προετοιμασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα θα αναμένει έως την Παρασκευή (07/11/2014), οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν για την έξοδο από την πολιτική κρίση.

Σε αντίθετη περίπτωση, την Παρασκευή ή την Τρίτη (11/11/2014), με ειδικό διάταγμα θα διαλύσει τη Βουλή και θα ανακοινώσει ως ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών την 14η Δεκεμβρίου» δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή στην εφημερίδα «Επόκα ε ρε» της Πρίστινας.

Όπως σημείωσε, το Κόσοβο καθυστέρησε με τη συγκρότηση των θεσμών και γι" αυτό δεν υπάρχει χρόνος για σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία λόγω μη λειτουργίας της Βουλής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, από τους οποίους εξαρτάται ο τερματισμός της πολύμηνης θεσμικής κρίσης, ο Χασίμ Θάτσι από το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου και ο Ίσα Μουστάφα από τη Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγκρότηση αρχών.

Η αντιπολίτευση, που έχει συγκροτήσει τον μετεκλογικό συνασπισμό VLAN, συνεχίζει να επιμένει στο σεβασμό της βούλησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και στη συνέχιση της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής και το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου του Χασίμ Θάτσι άρχισε ήδη τις προετοιμασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε».

Σχετικές ειδήσεις