ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνέντευξη Ολάντ με ελπίδα σε... ρεβάνς

Νέα συνέντευξη Ολάντ με ελπίδα σε... ρεβάνς

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επιστρέφει και δεχόμενος πιέσεις από παντού θα προσπαθήσει, με την αποψινή (06/11/2014) τηλεοπτική του συνέντευξη, να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει ξανά -όσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί εφικτό- την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις νιώθουν λίαν απογοητευμένοι από το έργο του.

Είναι η εκπομπή που θα σώσει τον Πρόεδρο. Ή πάλι όχι, σχολιάζει η Figaro, επισημαίνοντας ότι στη συνέντευξή του που θα μεταδοθεί ζωντανά από το TF1 και το RTL, ο Ολάντ θα τα δώσει... όλα προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα του, η οποία δέχθηκε τη χαριστική βολή μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Ο Ολάντ έχει αφήσει μια αίσθηση... ανικανοποίητου στους Γάλλους, οι οποίοι περίμεναν πολλά σε τομείς όπως η οικονομία και ιδιαίτερα η απασχόληση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται να κάνει μεγαλόσχημες ανακοινώσεις, αλλά μάλλον θα επιχειρήσει να πείσει για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που ακολουθούνται και που τον έχουν φέρει συχνά σε ευθεία αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη.

Ο Ολάντ με μια ομάδα συμβούλων προετοιμάζει εδώ και εβδομάδες, σημειώνει η Figaro, τη συγκεκριμένη τηλεοπτική παρέμβαση, θεωρώντας προφανώς ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την ρεβάνς.

Μένει να αποδειχθεί αν θα καταφέρει να ξεκολλήσει από τα πολύ χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας τα οποία κινούνται στο 13%.

Σχετικές ειδήσεις