ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα

ΝΑΤΟ:  Αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα

To ΝΑΤΟ καταγράφει αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμών κατά μήκος της ουκρανικής μεθορίου και ερευνά τις πληροφορίες ότι ρωσικά τεθωρακισμένα έχουν περάσει τα σύνορα και έχουν εισέλθει στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας και ερευνούμε τις πληροφορίες αυτές.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ρωσικά στρατεύματα και εξοπλισμοί αυξήθηκαν πρόσφατα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ουκρανίας», επισήμανε ο αξιωματούχος αυτός, ένας αξιωματικός του στρατού κράτους-μέλους του Συμφώνου. Νωρίτερα σήμερα, ο ουκρανικός στρατός κατήγγειλε ότι μία μονάδα τεθωρακισμένων, πυροβόλων Χόβιτσερ και φορτηγών έχουν εισέλθει στην ανατολική Ουκρανία από τη Ρωσία.

«Εάν επιβεβαιωθεί η διέλευση στην Ουκρανία θα είναι μία επιπλέον απόδειξη της ρωσικής επιθετικότητας και της άμεσης εμπλοκής της στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας» τόνισε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις