ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Κατεδαφίστε τα σπίτια τρομοκρατών

Νετανιάχου: Κατεδαφίστε τα σπίτια τρομοκρατών

Την κατεδάφιση των σπιτιών των δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ διέταξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αποκάλυψε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η απόφαση αυτή, την οποία πρέπει να εγκρίνει το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης, ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που είχε ο Νετανιάχου με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πάντως, η απόφαση δεν ισχύει για τα σπίτια των δραστών των τριών επιθέσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων. Σε δύο από αυτές Παλαιστίνιοι οδηγοί έριξαν τα αυτοκίνητά τους εναντίον πεζών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ στην τρίτη ένας Παλαιστίνιος αποπειράθηκε να δολοφονήσει μια προσωπικότητα της υπερθνικιστικής εβραϊκής δεξιάς που διεκδικεί για τους εβραίους το δικαίωμα να προσεύχονται στην Πλατεία των Τεμενών.

Όλοι οι δράστες των επιθέσεων αυτών σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι κατεδαφίσεις αυτές οξύνουν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα, την ώρα που η κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι ήδη ιδιαίτερα τεταμένη. Η τελευταία τιμωρητική κατεδάφιση σπιτιού στην περιοχή είχε γίνει τον Απρίλιο του 2009. Επρόκειτο για το σπίτι ενός Παλαιστίνιου που είχε σκοτώσει τρεις Ισραηλινούς με έναν εκσκαφέα.

Σχετικές ειδήσεις