ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 97 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Ρωσία: 97 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Περίπου 3.000 μέλη και υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέλασαν σήμερα (7/11/2014) στο κέντρο της Μόσχας, κρατώντας σοβιετικές σημαίες και κόκκινα μπαλόνια, με την ευκαιρία της 97ης επετείου από την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, το 1917.

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν νεαρής ηλικίας, κρατούσαν πορτρέτα του Λένιν και του Στάλιν, των δύο μεγάλων ηγετών της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και μοντέλα τεθωρακισμένων αρμάτων της σοβιετικής εποχής.

Μετά την πορεία ακολούθησε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Τεατράλναγια, κοντά στο περίφημο θέατρο Μπαλσόι, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο.

"Ζήτω ο Σοσιαλισμός! Ζήτω η εργατιά, η πρωτεργάτρια όλων των νικών!" είπε στο ενθουσιώδες πλήθος ο ηγέτης του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση "δεν έχει μείνει στο παρελθόν", ανέφερε νωρίτερα ο Ζιουγκάνοφ, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος.

"Τα ιδεώδη της ζουν σε αυτούς που οικοδομούν μια νέα, δίκαιη κοινωνία, στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Κούβα και τη Βενεζουέλα, σε αυτούς που αγωνίζονται χωρίς να εξοικονομούν τις δυνάμεις τους για την ελευθερία του εργαζόμενου λαού της Ναβαρασίγια" (σ.σ. "Νέα Ρωσία", όρος που παραπέμπει στις ρωσόφωνες περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές αντάρτες στην Ουκρανία), υπογράμμισε.

Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης σε πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπως στη Λευκορωσία, τη Γεωργία και το Κιργιστάν.

Σχετικές ειδήσεις