ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Διαδήλωση ενάντια σε ρατσισμό και ακροδεξιά

Βέλγιο: Διαδήλωση ενάντια σε ρατσισμό και ακροδεξιά

Διαδήλωση κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς διοργανώθηκε την Κυριακή (09/11) στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 600 περίπου ατόμων, κυρίως μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Ανάμεσα στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ήταν το Blockbuster, η νεολαία του συνδικάτου FGTB και η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης με την Ελλάδα που αντιστέκεται».

Όπως αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους το πρακτορείο BELGA και ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF o βασικός ομιλητής Τόμας Ενγκλερτ, της οργάνωσης «Όργανωμένοι και Μαχητικοί Νέοι- JOC», υπενθύμισε τις δολοφονίες νέων αντιφασιστών στη Γαλλία ( Κλεμάν Μερίκ) και στην Ελλάδα (ΠαύλοςΦύσσας), λέγοντας τα εξής: «Πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της άκρας δεξιάς, πριν γίνει υπερβολικά ισχυρή.

Βλέπουμε ότι στην Ελλάδα η αποδοχή αυτών των ιδεολογιών πολλαπλασιάζει τη βία στην κοινωνία. Έχουμε σήμερα μέλη της (βελγικής) κυβέρνησης, οι οποίοι θεωρούν τη συνεργασία με τους Ναζί ανεκτή. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η πρόσφατη εθνική διαδήλωση έδειξε ότι η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου είναι έτοιμη να κινητοποιηθεί, για μία διαφορετική κοινωνία και ότι οι προσπάθειες διείσδυσης της ακροδεξιάς φέρνουν βία».

Σχετικές ειδήσεις