ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επιθέσεις Παλαιστινίων με μαχαίρι

Ο Ισραηλινός στρατιώτης τον οποίο μαχαίρωσε ένας νεαρός Παλαιστίνιος σήμερα στο Τελ Αβίβ υπέκυψε στα τραύματά του απόψε 10/11/2014, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Τελ Χασομέρ.


Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ. Ο δράστης συνελήφθη σε ένα κτίριο έπειτα από ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία. Ο δράστης ζούσε σε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Ναμπλούς, στις βόρειες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και είχε εισέλθει παράνομα στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις αρχές.

Ώρες αργότερα, ένας Παλαιστίνιος, αφού προσπάθησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πολίτες που περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου, βγήκε από αυτό και πεζή επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον μίας Ισραηλινής σκοτώνοντάς την ενώ τραυμάτισε άλλους 2 ανθρώπους έξω από έναν εβραϊκό οικισμό Αλόν Σβουτ στη Δυτική Όχθη.

Το δράστη πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά ένας φρουρός ασφαλείας. Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι είναι μέλος της και ένας Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι ο επιτιθέμενος είχε φυλακιστεί το διάστημα μεταξύ 2000 με 2005 για μία επίθεση που είχε διαπράξει με βόμβα μολότοφ.

Σχετικές ειδήσεις